займ на карту онлайн потребительский кредит

Sonte në Prishtinë, një punëtori me perkusionistin e STING

30 Nëntor, 2018 - 10:52 am

Sot në ora 19:00 në Qendrën LICEU në Prishtinë, Rhani Krija, perkusionisti super i famshëm botëror në botën e muzikës vjen me punëtori të specializuar. Punëtoria do të mbledhë bateristët e perkusionistët kosovarë që janë të interesuar të mësojnë dhe ndajnë përvojat me njërin prej perkusionistëve më të njohur në botën e muzikës.

Perkusionet janë instrumente tradicionale nga të cilët kanë dalur bateritë moderne, tashmë pjesë e shumë zhanreve muzikore botërore.

“Duke e vërejtur mungesën e punëtorive për instrumente muzikore kemi dashur t’ua ofrojmë mundësinë instrumentistëve kosovarë të njoftohen me njërin nga perkusionistët më të shquar në botë. Është tejet e rëndësishme që muzikantët kosovarë ta mbajnë një komunikim të përhershëm me skenat botërore”, deklaroi Art Lokaj, Dekani i LICEU-t, qendër e sapohapur prishtinase për edukim muzikor dhe shtoi: “Kosova është vend i vogël dhe për këtë arsye duhet të dalim nga të gjitha kufizimet – posaçërisht ato gjeografike. Muzika është shumë më e gjërë.”

Rhan Krija, i lindur në Essaouira të Marokut, është rritur duke dëgjuar dhe hulumtuar stile të ndryshme muzikore të Afrikës së Jugut, gjë e cila pati ndikim në zhvillimin e tij. Më vonë u bë pjesë e pandashme e menyrës se si ai luan në perkusione. Me bashkëpunimet e tij me disa nga muzicientët më të dalluar të skenës tradicionale të Marokut ai u njoh dhe luajti edhe zhanre tjera muzikore si Arabik, Andaluzian, Afrikan dhe Latino-Amerikan. I njohur për stilin e tij unik, Rhani ka performuar live dhe regjistruar në studio me artistë si Sting, Eda Zari, Housseine Kili, Djamel Laroussi, Omar Sosa, Momo Djender, Herbie Hancock, Chick Corea, Vinnie Colaiuta.
LICEU gjendet në Veternik, prapa SPRAY CLUB, rr. Konzenca

PUNËTORIA FILLON NË ORA 19:00

Të ngjajshme