‘Dalin dy-tre horra të vrasin, për hiçgjë, për treqind lekë’

27 Qershor, 2021 - 7:47 pm

Në qytetin tim
Poezi nga Dritëro Agolli

I themi njëri-tjetrit “mirëupafshim”,
po s’dihet nëse shihemi vërtet;
na dalin dy-tre horra dhe na vrasin
dhe lamtumirë, ti qytet.
Të vrasin për hiçgjë, për treqind lekë,
me to mjafton të pihet një konjak
me ku***t në një klub a diskotekë,
ndaj “mirupafshim” s’vlen aspak.
1996/ KultPlus.com

Të ngjajshme