10 Thëniet motivuese të Paulo Coelhos

Autori brazilian, Paulo Coelhos është i njohur me veprën e tij “Alkimisti” ka një mënyrë të veçantë të shprehjes së fjalëve.

Ka një muzikalitet në mënyrën se si funksionon truri i tij, ndoshta sepse ai nuk ishte vetëm një shkrimtar, por dhe një tekstshkrues. Këto janë dhjetë thëniet më të mira të tij.

1. Çdo person mbi tokë luan një rol qendror në historinë e botës.

2. Dy gjëra na mbajnë larg nga lumturia: të jetuarit në të kaluarën dhe të vëzhguarit e të tjerëve.
3. Kur një person dëshiron me të vërtetë diçka, i gjithë universi “bën plane” për ta ndihmuar që të realizojë ëndrrën e tij.

4. Çdo bekim i injoruar shndërrohet në një mallkim.

5. Shumica e njerëzve e shohin botën si një vend të rrezikshëm dhe për shkak se ata e shohin kështu, bota rezulton, me të vërtetë, të jetë një vend i rrezikshëm.

6. Ne do ta kuptojmë plotësisht mrekullinë e jetës, vetëm kur të lejojmë të papriturën që të ndodhë.

7. Ju mund të verboheni duke e parë çdo ditë si të ngjashme. Çdo ditë është një ditë tjetër. Çdo ditë sjell mrekullinë e vet.

8. Jeta është gëzim. Mos e bindni vetën se vuajtja është pjesë e saj.

9. Është zemra jote ajo që vendos dhe atë që ajo vendos bëhet ligj.

10. Bota nuk ndryshohet nga opinioni yt por nga shembulli yt.