‘O sot ka festë Kosova, gëzim i madh në zemrat tona’

Në këtë ditë mjaft të rëndësishme për Kosovë, sigurisht se duhet kujtuar edhe sakrificat e së kaluarës, e përmes artit të tilla sakrifica ndonjëherë kujtohen më së miri.

Këngëtarët si Ilir Shaqiri, shembull, kanë sjellë në jetë këngë të cilat tregojnë për guximin e luftëtarëve kosovarë, si në UÇK e poashtu edhe më vonë.

Kënga “Pavarësia” e Ilir Shaqirit është një himn për lirinë e vendit, prandaj edhe sot duhet ta kujtojmë e dëgjojmë këtë këngë që zgjon ndjenja patriotizmi, por edhe krenarie. / KultPlus.com

Albin Kurti uron 12-vjetorin e Pavarësisë, bën thirrje për punë e ditë më të mira

Kryeministri i Kosovës, ka postuar një video në llogarinë e tij personale në Facebook, ku ka uruar qytetarët e Kosovës për 12 vjetorin e pavarësisë së Kosovës, shkruan KultPlus.

Më poshtë mund të lexoni fjalimin e plotë të Kurtit.

”Urime Pavarësia e Republikës sonë. Viti I 12-të i saj. Pavarësia është përpjekja jonë e vazhdueshme për të cilën puna nuk përfundon asnjëherë. Ajo është ideali përbashkues I brezave para nesh dhe vijon të jetë sfida përpara nesh. Sot Kosova është një hap prapa popullit të vet. Ajo nuk është në ditët e saj më të mira, por populli ka shpresa më të mëdha se kurrë më parë. Shpresa e popullit është detyra jonë. Ne, të gjithë, kemi mospajtimet e dallimet tona, por si qeveri është koha të marrim vendime. Nuk do t’ju shmangemi përgjegjësive, por do t’ju bëjmë ballë atyre. Këto vendime do ta lartësojnë Kosovën në nivel me popullin e saj.  Sepse, detyra e qeverisë është të jetë një hap me popullin, për çfarë i takon dhe e meriton ai. Fisnike e madhështore. E panënshtrueshme dhe e vendosur. Potenciali I polullit të Kosovës ishte shumë më para se kapaciteti I qeverive të deritanishme. Tani do të kemi qeveri e cila do t’I realizojë kërkessat e qytetarëve të saj. Të rinjt tanë tregojnë më shumë suksese jashtë se këtu. Kjo sigurisht që është e dhimbshme, por është edhe shpresëdhënëse. E dhimbshme sepse ajo nuk po zhvillohet këtu, e shpresëdhënëse se do të mund të zhvillohet edhe këtu.

Më lejoni që t’ua uroj edhe njëherë këtë ditë të rëndësishme për vendin tonë. Të bëhemi bashkë e të punojmë për ditë më të mira. Zhvillim ekonomik, pra punësim. Rend e ligj e siguri, pra drejtësi. Arsim dhe shëndetësi, pra mirëqenie. Politika sociale, pra barazi. Politikë e jashte, pra dinjitet. Integrim evropian, pra përparim. Infrastrukturë dhe energji, pra stabilitet. Kulturë dhe sport, pra gëzim, dhe mërgata jonë, pra bashkëpunim. Këto janë prioritetet tona. Gëzofshi përherë me më të dashurit tuaj!  Secili, të gjithë, bashkë!” / KultPlus.com