185 vite nga inaugurimi i monumentit ‘Harku i Triumfit’ në Paris

Harku i Triumfit është një nga monumentet më të njohura në Paris, simbol i nderimit të figurave të Revolucionit Francez, emrat e të cilëve janë të gdhendur, shkruan KultPlus.

Harku ka lartësi prej 50 metrave dhe gjerësi 45m.

Për herë të parë ai është inauguruar më 29 korrik të vitit 1836. / KultPlus.com