49 vjetori i themelimit të Universitetit të Prishtinës vjen përmes një ekspozite

Koalicioni për Integritet dhe Transparencë në Universitet (KITU) ju fton të merrni pjesë në ngjarjen gjithë-ditore “Odisejë: Universiteti i Prishtinës ndër vite” që do të mbahet më 13 shkurt 2019 në Modelariumin e Fakultetit të Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”.

Për të shënuar 49 vjetorin e themelimit të Universitetit të Prishtinës, KITU organizon një ekspozitë për historinë e Universitetit, panele diskutimi dhe një mbrëmje argëtuese.

Hapja solemne do të mbahet të mërkurën në ora 10:30, dhe programi do të vazhdojë me ekspozitën dhe dy panel diskutime paradite.

Në ora 11:00 përfaqësuesit e organizatave anëtare të Koalicionit do të prezantojnë punën e realizuar gjatë vitit 2018 dhe do të diskutojnë sfidat kyçe të arsimit të lartë në Kosovë.

Në ora 13:00, do të mbahet një diskutim mes rektorit të UP-së Marjan Dema, Ministrit të Arsimit Shyqyri Bytyqi, dhe drejtorit të Qendrës për Arsim e Kosovës, Dukagjin Pupovci, moderuar nga Adriatik Kelmendi, i cili do të transmetohet në emisionin Rubikon në Kohavision.

Në ora 19:00 mbahet një koktej rasti me muzikë live të performuar nga Bibera Trio.

Ekspozita do të jetë e hapur prej orës 10:30 deri në ora 21:30. /KultPlus.com