Për çfarë aktivitete kanë nevojë fëmijët pas karantinës?

Si të gjithë ne edhe më të vegjelit tanë, po kalojnë kohë të vështira në karantinë. Praktikisht fëmijët në këtë kohë janë mbyllur në shtëpi, dhe papritur e  gjithë  rutina e tyre ka ndryshuar. Tani nuk shkojnë më në shkollë dhe nuk kanë mundësi të ndjekin aktivitetet e zakonshme.

Tek fëmijët ky ndryshim I papritur ndikon shumë në psikologjinë e tyre, duke shkaktuar stres, duke i bere ata më të mbyllur në vetëvete dhe shumë pasiv. Duke mos pasur aktivitete ata do ulen gjithë ditën para televizorit ose me smarphone-in në dorë. Tashmë I dimë të këqijat e perdorimit të tepërt.
Karantina nuk ofron shumë zgjidhje… por cfarë duhet të bëjme pas karantinës..? Ku ti angazhojme fëmijët kur shkollat janë mbyllur..?

Një shkollë e mirë verore është pikërisht relaksi më i nevojshem pas një karantine të gjatë.

Në mënyrë që të ndihmojë femijet t’I kthehen sadopak aktiviteteve fizike dhe sociale këtë verë Anglia Summer School po sjell nje program special në 7 qytete të ndryshme të Kosovës.
Anglia Summer School është shkolla verore më e pëlqyer nga prindërit dhe fëmijët në Kosovë me mbi 6500 fëmijë pjesëmarrës që nga viti 2005.

Programi veror këtë vit përfshin mësim të gjuhës angleze përmes aktiviteteve, sporteve  te ndryshme si kayaking, climbing, eksperimenteve shkencore dhe arteve. I gjithë programi synon të ndihmojë fëmijët t’i kthehen normalitetit të munguar për një kohë kaq të gjatë dhe të largojë stresin e mbledhur duke parandaluar efektet negative qe izolimi mund të kete tek ta.

Për t’u informuar më shumë rreth programit veror të Anglia Academy Kosovo ju lutem klikoni në www.angliaacademy.com apo kontaktoni n ë 044166173.

(Shkrim i sponsorisuar nga Universum)