“Ani mori nuse” nga zëri hyjnor i Nexhmije Pagarushës (VIDEO)

Nexhmije Pagarusha me këngët e saj është bërë ikonë e papërsëritshme e muzikës shqiptare.

Këngët dhe muzika e saj ndër vite i kanë rezistuar kohës, për shkak të veçantisë së interpretimit të saj e përjetimit të rrallë artistik. Ajo është Bilbil, dhe nuk ka epitet tjetër më të denjë për të.

“Ani mori nuse” është një këngë që pothuajse çdokush e ka dëgjuar dhe e di tekstin e saj pasi që është interpretuar në organizime të ndryshme gazmore e nga interpretues të ndryshëm.

Kur flitet për këngë të njohura në kulturën tonë, kush mund t’i sjellë më mirë se ajo që identifikohet me titullin “Bilbili i Kosovës”. Sot KultPlus e sjellë këtë këngë me tekst dhe me interpretim të këngëtares së njohur nga Kosova, Nexhmije Pagarausha. / KultPlus.com

ani mori nuse
ani qaf gastare (x2)

ani a don rruzme
ani a don pare (x2)

as nuk due rruzme
as nuk due pare (x2)

por e due burrin
baco me cigare(2)

ani me cigare
ani me kutije(2)
oh me kepuca te zeza
veshun si zotnie(2)