“I should have been there”, kënga e re e Arbër Krasniqit (VIDEO)

Kantautori Arbër Krasniqi ka publikuar së fundmi këngën “I should have been there”, e shkruar dhe e kompozuar nga kompozitori amerikan Ian Luck, i cili po ashtu ka ekzekutuar në kitarë.

Përderisa Arbëri përveç këndimit, ka ekzekutuar në bass kitarë si dhe ka bërë miksin dhe masterin e këngës.

Ky është bashkëpunimi i dytë me autor amerikan të cilin ai krijoi, duke marrë parasysh që kënga “I Should Have Been There” (Do të duhej të isha aty), vjen pas këngës ‘Willow Tree’ (Shelgu), tekstin e së cilës e shkroi tekstshkruesja amerikane Dee, si dhe zërat përcjellës i solli grupi ‘West End Junction’.

Vlen të theksohet se përveç këngëve, Arbëri kompozon edhe muzikë filmi, me të cilat ka marrë pjesë edhe nëpër festivale kombëtare e ndërkombëtare.

Këngët e Arbërit mund t’i dëgjoni në kanalin e tij në YouTube, si dhe në të gjitha platformat muzikore si Spotify, iTunes e të tjera. / KultPlus.com

Filmi ‘Back Home’ me regji të Arbër Krasniqit pjesë e International Filmmaker Festival of New York

Filmi ‘Back Home’ me regji të Arbër Krasniqit është përzgjedhur të jetë pjesë e ‘International Filmmaker Festival of New York’, shkruan KultPlus.

Filmi ‘Back Home’ që me pjesëmarrjen në këtë festival do ketë njëherësh edhe premierën botërore, trajton pasojat e luftës së fundit në Kosovë, nga perspektiva e një të mbijetuari të masakrës së burgut të Dubravës.

Mali, i mbijeton masakrës së burgut të Dubravës më 1999 falë ndihmës që i jep kryqi i kuq amerikan. Kryqi u kuq amerikan e dërgon në ShBA për shërim, meqenëse Mali kishte pësuar amnezi.

Pas trajtimit disa vjeçar i kthehet kujtesa dhe kthehet në Kosovë tek familja. Ai e gjen fshatin e djegur totalisht, nga ku e kupton që edhe familja e tij ishin ekzekutuar nga policia serbe./ KultPlus.com