Gjirokastra mirëpret arbëreshët me muzikë, kulinari e parada kostumesh tradicionale

Muzikë, traditë, kulinari dhe parada me kostumet tradicionale vendase dhe ato arbëreshe kanë mbledhur sërish qytetarët gjirokastritë, turistët vendas dhe të huaj këtë fundjavë në Gjirokastër.

Fundjava Arbëreshe ka qenë aktiviteti i radhës i organizuar nga bashkia Gjirokastër dhe Tid Gjirokastra.

Këtë fundjavë Gjirokastra ka mirëpritur miqtë arbëreshë, të cilët vijnë për të disatën herë në qytetin e Gjirokastrës.

Të pranishëm në aktivitet kanë qenë edhe turistë të shumtë të cilët kanë pasur mundësinë të shohin dhe të shijojnë një mbrëmje krejt ndryshe në pazarin karakteristik. Për pjesëmarrësit arbëreshë në këtë aktivitet rikthimi në qytetin e Gjirokastrës mbetet gjithmonë një emocion i veçantë.

Për vizitorët e huaj aktivitete të tilla edhe në këtë periudhë të vitit janë shumë të domosdoshme dhe kanë një interes të lartë për vizitorët e fundjavave.

E veçanta e mbrëmjes kanë qenë gatimet tradicionale 500-vjeçare të cilat janë servirur për të pranishmit dhe kostumi arbëresh 150-vjeçar i cili tërhoqi vëmendjen e shumë vizitorëve. Sezoni turistik në qytetin e gurtë duket se është ende herët për të përfunduar./Klan News/ KultPlus.com