Asaj

Poezi nga Fatos Arapi.

Sonte,
Yjet, ndofta s’di duhen kësaj nate, aq sa ti mua.
Dritat, ndofta, s’du duhen yjeve, aq sa ti mua.
Sonte,
Erëza e trupit të kësaj mbrëmjeje më deh…
Dhe gjithë coperat e dashurive,
Qe i lashë diku nëpër rrugë të jetës
Vijnë e ringjallen tek ti
Si coperat e thyera të mermerit,
Kur restaurojmë një statujë.