Violinisti Aurel Qirjo përfaqëson Shqipërinë në “Orkestrën e Tokës”

Shqipëria do të përfaqësohet në “Orkestrën e Tokës” këtë të premte me violinistin shqiptar Aurel Qirjo, i cili do të interpretojë premierë pjesën “Together is beautiful” të kompozitorit të nominuar për çmimin “Oscar”, George Frenton.

“Orkestra e Tokёs” ёshtё bashkimi i muzikantёve tё shquar nga 197 vende të botёs. Para 2 vitesh, filloi konkretizimi i nismёs për të gjetur nga një muzikant nga çdo vend i botës, për t’u bashkuar në interpretimin e një pjesë muzikore.

Qirjo ka studiuar për violinë deri në shkollën e mesme dhe studimet e larta i kreu për dirigjim pranë Institutit të Lartë të Arteve në Tiranë.

Në regjistrimin e pjesës së violinës në “Together is Beautiful”, ai interpretoi tipologji të muzikës shqiptare të Shqipёrisё sё Jugut.

Qirjo ka publikuar dy albume tё suksesshme nё CD të muzikës tradicionale shqiptare: “Më tund pak shaminë” me ansamblin e famshëm të SAZISO dhe “Muzika në kufi” me grupin e tij të muzikantëve korçarë.

Gjatë qëndrimit të tij në Londër, gjithashtu ka bashkëpunuar me grupin grek Kourelou dhe këngëtarin turk Olcay Bayir. /dp/ KultPlus.com

Violinisti shqiptar, pjesë e orkestrës së virtuozëve nga 197 vende të botës

Shqipëria është pjesë e projektit “Together is Beautiful”, iniciativë e kompozitorit George Fenton e që do të interpretohet nga “Orkestra e Tokës”.

Muzikanti virtuoz që do të jetë pjesë e këtij projekti është violinisti Aurel Qirjo.

Në regjistrimin e pjesës së violinës në “Together is Beautiful” (Së bashku është shumë bukur), violinisti Aurel Qirio interpretoi tipologji të muzikës shqiptare të Shqipёrisё sё Jugut.

“Together is Beautiful” interpretohet më datën 3 dhjetor për publikun  për herë të parë.

“Orkestra e Tokës”  është formulimi dhe bashkimi i muzikantëve më virtuoz nga të gjitha vendet e botës. Iniciativa për të bërë bashkë të gjithë këta muzikantë, nga një të tillë që është ndër më të mirët e secilit vend të botës, mori jetë dhe u konkretizua dy vite më parë,  për t’i bërë bashkë ata në interpretimin e një pjese muzikore.

Si rezultat u krijua një orkestër e përbërë me muzikantë nga 197 vende të botës.

“Së bashku është shumë bukur” u kompozua nga kompozitori i njohur i skenës ndërkombëtare George Fenton dhe që u regjistrua në shtëpinë e famshme diskografike Decca në Mbretërinë e Bashkuar. /atsh/ KultPlus.com