Kinemaja solare që udhëton në Kosovë

A keni dëgjuar ndonjëherë për një furgon që udhëton anembanë Kosovës për t’i mundësuar dashamirësve të filmave shikimin e dokumentarëve dhe filmave të ndryshëm vetëm me ndihmën e rrezeve te diellit, transmeton KultPlus.

Balkan Green Foundation (BGF) në bashkëpunim me DokuFest sjellin Kinemanë Solare afër jush ne qytete të ndryshme të Kosovës. Kjo kinema do të ju mundësojë një eksperiencë unike të të shikuarit të filmave në ambient të hapur. Filmi që do të shfaqet është Rafea: Solar Mama. Të gjitha shfaqjet fillojnë në ora 21:00

14 Qershor 2019 – Prishtinë (Sheshi Zahir Pajaziti)
20 Qershor 2019 – Mitrovicë (Kej, tek Ura e Ibrit) në bashkëpunim me 7 Arte
21 Qershor 2019 – Pejë (Pllatoja para Teatrit Istref Begolli) në bashkëpunim me Anibar
22 Qershor 2019 – Prizren (Ortakoll, Parku te Bunkeri)

Synimi ynë është që të rrisim vetëdijen mbi rëndësinë e shfrytëzimit të burimeve të energjisë së ripërtëritshme dhe të nxisim përdorimin e teknologjive dhe ideve të reja për prodhimin e energjisë elektrike nga vetë këto burime. Kujdesi më i madh ndaj ambientit që na rrethon na ndihmon të sigurojmë një zhvillim të qendrueshëm në Kosovë.

Kinemaja Solare është projekt i financuar nga Bashkimi Evropian, i menaxhuar nga Zyra e Bashkimit Europian në Kosovë (European Union Kosovo) dhe i zbatuar nga BGF dhe INDEP;

E Ardhmja është e Gjelbër, Vepro Tani!/KultPlus.com