Dikur ishim bashkë

Poezi nga Brunilda Zllami

Dikur ne u deshëm,
pak a shumë s’e di.
Dikur ishim bashkë,
vetëm unë dhe ti

Asgjë tjetër s’ekzistonte
veç i ëmbli përqafim,
trupi yt, që më ngrohte
butësisht gjer në amshim

Dikur ne u deshëm,
shumë a pak s’e di,
në jetën time, i dashur,
s’do të ketë tjetër dashuri.

Dikur ishim bashkë,
sot besnike më është vetmia,
duke u endur në errësirë,
ëndërroj një çast me ty të rrija! / KultPlus.com

Për ty

Brunilda Zllami

Në heshtjen e pisët të mbytur nga lumi
…I fjalëve të thëna e të pathëna
……Mendova për ty
Në tisin e errët të një nate
…Që fshihte dashuri e mëkate
……Mendova për ty

Në sytë e fjetur të Botës
…Që dhe në dasmën e saj vesh fustan të zi
……Mendova për ty
Kur para syve të mi u shfaqe ti
…Jetova për ty

Kur bota të shembet e të rilindë përsëri
…do jem aty
……Për ty
…Vetëm për ty!