Kanë filluar xhirimet e filmit “I’mPossible”, një film që trajton sakrificën e solidaritetin

Kanë filluar xhirimet e filmit më të ri “I’mPossible”, me skenar nga Shqipe Malushi dhe me regji të Burim Halitit në bashkëpunim me Mahiema Anand.

Ky film e tregon jetën e një femre të quajtur Resmije Rahmani apo Biba May.

Resmija është prizrenase, por ajo që nga mosha shtatë vjecare ka vuajtur nga sëmundja e distrofisë muskulare progresive.Duke bëtë kështu cdo ditë në jetën e saj një sfidë dhe një ferr të papërshkruar.

Por shpirti i Bibes është dritë dhe në vend që sëmundja ta mund ate, ajo e mund sëmundjen me fuqinë e saj të brendshme.

Ajo sot udhëheqë një projekt të financuar nga Bashkësia Europiane për të drejtat e personave me aftësi të kufizuara. Edhe pse asaj i punojnë vetëm dy gishtat e dores ajo e drejton karrocen elektrike në qytetin e Prizrenit dhe i kryen te gjitha punët e ditës, duke blerë ushqim per prindërit e saj të moshuar, për të punuar në kompjuter, dhe për ti bërë të gjitha takimet e ditës.

Qëllimi i këtij Filmi Dokumentar është të rritet vetëdija kolektive për persona me aftësi të kufizuara duke bërë kshtuëqë të rritet solidaritet kundrejt tyre.

“I’mPossible”, është duke u realizuar nga “Eureka Film & Production në bashkëpunim me OJQ “Art Without Limit” nga Prishtina, mbështetur nga Komuna e Prizrenit, si dhe me skenaristen dhe producenten Shqipe Malushi nga Amerika, me Regjisorin e mirënjohur Burim Haliti nga Kosova dhe bashkëregjisoren nga India Mahiema Anand, si dhe drejtorin e fotografisë Michael Stoeberg nga Austria, ndërsa skenografia dhe kostumet janë duke u realizuar nga Ganimete Sava./KultPlus.com

Burim Haliti do të përfaqësojë Kosovën në “Ballkan Tage”

Regjisori dhe Producenti Burim Haliti do ta përfaqësojë Kosovën në Fesivalin më të madh kultuor ballkanik “Ballkan Tage”, që do të mbahet në Munich të Gjermanisë, shkruan KultPlus.

 Nga data 5 deri më 31 Mars 2019  në  Munich të Gjermanisë organizohet ngjarja më e madhe kulturore vallkanike “Ballkan Tage”, ku me aktivitetet e tyre kulturore dhe filmike prezantohen të gjitha shtetet ballkanike si Shqipëria, Kroacia, Bosnia, Mali i Zi, Greqia, Kroacia, Maqedonia, Serbia, përfshirë edhe Kosovën.Nga datat 21,22,23  mars  të këtij viti, regjisori dhe producenti Burim Haliti, është ftuar zyrtarisht nga organizatorët e “BallkanTage” dhe njëkohësisht është përzgjedhur që ta përfaqësojë Kosovën në këtë ngjarje të madhe kulturore në Munich.


Burim Haliti ka vendosur që përpos dy filmave të tij “The interview” dhe“Çlirimi”, të futë brenda programit edhe dy filma të regjisori dhe aktori Bekim Guri “The drop of blood”  si dhe “Silent” , në mënyrë që Kosova të përfaqësohet në mënyrën më të mire para kineastëve ballkanik dhe  atyre gjerman, pasi që të katër këta filma kanë qenë pjesëmarrës edhe në festivale tjera Kombëtare dhe  Ndërkombëtare  ku kanë të fituara shumë çmime kinematografike./ KultPlus.com

Burim Haliti me filmat e tij pjesë e “BallkanTage” në Gjermani (FOTO)

Ka nis më 22 shkurt ndërsa përfundon më 23 mars. Kjo është ngjarja kulturore “BallkanTage” apo “Ditët e Ballkanit” e cila po mbahet në Munchen të Gjermanisë, shkruan KultPlus.

Kësisoj në këtë ngjarje me aktivitete e tyre kulturore dhe filmike prezantohen të gjitha Shtetet Ballkanike si Shqipëria, Kroacia, Bosnja, Mali i Zi, Maqedonia, Serbia e poashtu edhe Kosova.

Pjesë e kësaj ngjarje nga Kosova, do të jetë regjisori kosovar dhe producenti Burim Haliti me katër filma. Ai këtë lajm e ndau me KultPlus, duke thënë se poashtu është edhe përfaqësues i Kosovës.

“Unë, Burim Haliti regjisor filmi më 3 mars, jam i ftuar nga organizatorët e “BallkanTage” dhe njëkohësisht jam i zgjedhur që ta përfaqësoj Kosovën në këtë ngjarje Kulturore në Munchen, ku do të prezantohem me katër nga filmat e mi të fundit”, ka thënë Burimi për KultPlus.

“Hekurishtja”, “Çlirimi” janë filmat me regji të Halitit ndërsa “The Junction” dhe “Piano” ai është producent. Këta filma Burim Haliti, do t’i prezantoj edhe në këtë ngjarje kulturore, pasi që, deri më tani me këta filma ai numëron rreth 30 çmime ndërkombëtare./ KultPlus.com