Tenori kosovar pjesë e gala operës në New York

Riad Ymeri është tenori kosovar i cili është duke zhvilluar karrierën e tij në Amerikë, momentalisht si pjesë e organizatës për promovimin e të rinjve Camerata New York.

Do të organizohet Gala koncerti i tretë me radhë, për hirë të 19-të vjetorit të themelimit të kësaj opere, në Kishën Shën Jean Baptiste (76 në Lexington Ave) në një kombinim të lavdishëm të përzgjedhjeve të dashura të operës që i japin homazhe qiellit.

Më 4 qershor në orën 19:30, orkestra do të shfaq këngëtarët më të mirë ndërkombëtarë në veprat e Puccini, Bellini dhe Wagner.

Orkestra do të shoqërojë: Amy Shoremount-Obra, sopranoja, Anna Viemeister, mezzosopraani, Riad Ymeri, Tenori dhe baritoni Andrew Cummings në zgjedhje dhe arias nga Toska e Puccinit, Manon Lescaut dhe Sër Angelica, Lohengrin i Wagnerit dhe Norma e Bellinit.

Ky koncert do të ofrojë diçka prej muzikës më të lëvizshme dhe të paharrueshme në kanunin e operës. Për më tepër, këto të preferuarat do të kryhen nga disa nga zërat më të shquar dhe më të angazhuar në opera sot, të shoqëruar nga talentet muzikantë të Camerata New York./KultPlus.com