Hapet zyrtarisht edicioni i tretë i Festivalit të Filmit Evropian në Kosovë

Në Shtëpinë e Evropës në Prishtinë, në praninë e famëdashësve është hapur zyrtarisht edicioni i 3-të i Festivalit të Filmit Evropian në Kosovë, përcjellë KultPlus.

E veçanta e edicionit të sivjetmë është gara e filmit të shkurtër, me ç’rast autorët filmik kosovarë do të garojnë për tri çmime kryesore. Përgjatë dy javëve sa do të zgjasë festivali, do të shfaqen online dhe në Shtëpinë e Evropës në Prishtinë, Mitrovicë të Veriut, si dhe në kinemanë e hapur në Gjakovë, 5 filma ndërkombëtarë dhe 10 filma të garuesve vendorë.

Ky festival mbështetet nga Zyra e BE-së në Kosovë dhe nga CineEuropa. / KultPlus.com