Mbahet ekspozita tradicionale ndërkombëtare “Çmimi i Nëntorit 2021”

Të premten është mbajtur ekspozita tradicionale ndërkombëtare “Çmimi i Nëntorit 2021” i organizuar nga SHAFM “Draudacum”. Kjo ekspozitë organizohet me rastin e Ditës së Flamurit për të promovuar vlerat artistike të artistëve të artit pamor në përgjithësi.

Në ekspozitë morrën pjesë shumë artistë nga Maqedonia e Veriut, Kosova dhe Shqipëria. Në mesin e artistëve që ekspozuan janë edhe Reshat Ameti, Vasilaq Kolevica, Eshref Çahili, Memedali Alili, Xhezair Rexhepi, Burim Myftiu etj.

Ekspozita u realizua në bashkëpunim me Qendrën për Kulturë-Gostivar, me mbështetje financiare të Ministrisë së Kulturës,me mbi 50 vepra të ekspozuara me artist nga Maqedonia, Kosova dhe Shqipëria.

Çmimi për Pikturë – Zabedin Memishi – Tetovë, Maqedonia e Veriut

Çmimi për Skulpturë – Sevdi Qerimi – Gostivar, Maqedonia e Veriut

Çmimi për Art digjital – Valmir Aziri – Tetovë, Maqedonia e Veriut

Çmimi për Artiste e re- Dea Salihi – Kumanovë, Maqedonia e Veriut / KultPlus.com