Kryeministri britanik i siguron fëmijët: Babagjyshi i Vitit të Ri do të vijë, pa merak!

Babagjyshi i Vitit të Ri do të jetë pa kufizime për Krishtlindjet përkundër urgjencës Covid-19.

Për t’i qetësuar fëmijët britanikë, të shqetësuar për dhuratat, është vetë kryeministri Boris Johnson, me një “cicërimë” në përgjigje të shumë letrave të mbërritura në Downing Street mbi këtë temë.

“Monti, i cili është 8 vjeç, më shkroi për të pyetur nëse Babagjyshi i Vitit të Ri do të ishte në gjendje për t’i sjellë dhuratat këtë vit”, shkruan Johnson.

“Unë kam pasur shumë letra si këto dhe kështu bisedova me ekspertë dhe tani mund t’ju siguroj se Babagjyshi i Vitit të Ri do të jetë në gjendje të shpërndajë dhurata edhe këto Krishtlindje!”, përfundon ai.

Kryeministri Johnson është babai i të paktën 5 fëmijëve gjatë jetës së tij, e shënuar nga dy martesa dhe disa marrëdhënie, për të cilat vetëm në vitin 2020 iu shtua edhe i gjashti, Wilfred./atsh/ KultPlus.com

Pse një udhëtim është dhurata më e mirë për ditëlindje

Fotografia: Nok Selmani

Ja gjashtë arsyet pse për ta festuar sa më mirë një ditëlindje, duhet të udhëtoni.

1. Udhëtimi zgjat një jetë. Lulet thahen menjëherë. Bizhuteritë, pas mrekullimit të momenteve të para, bëhen të zakonshme. Për të mos përmendur pastaj objektet që ndoshta janë gjithashtu të padobishme. Udhëtimi zgjat një jetë. Kujtimi i përvojave që kemi nga vendet që vizitojmë, te njerëzit që takojmë: këto janë të përjetshme. Kjo është arsyeja pse ne duhet të udhëtojmë në ditëlindjen tonë. Nëse askush nuk na e dhuron, duhet t’ia dhurojmë vetes.

2. Një festë pa fund. Festimet e ditëlindjes zgjasin deri në 24 orë. Nëse udhëtoni, festa zgjat gjithë kohën që jeni larg.

3. Një dhuratë për veten tonë. Është një dhuratë që i japim vetes, sepse udhëtimi na lejon të largohemi nga jeta e përditshme, nga gjërat dhe njerëzit që janë pjesë e rutinës tonë dhe që nganjëherë edhe na bezdisin.

4. Udhëtimi është i mirë për shëndetin. Dhe nëse zgjedh një destinacion si detin apo malet ose një vend ku natyra është e mrekullueshme, do të jetë një dhuratë që do t’i japim edhe trupit tonë dhe që me siguri do të sjellë mirëqenie psiko-fizike. Ajri i mirë, stresi zero… lëkura, flokët, sistemi i tretjes dhe i gjithë sistemi i frymëmarrjes do të përfitojnë. Studimet e fundit në Suedi kanë treguar se të qenit në kontakt me natyrën – madje edhe vetëm 72 orë – është shumë e mirë dhe përmirëson jetën. Por studimet që e konfirmojnë atë janë të panumërta.

5 Një sfond kulturor i pasuruar. Gjatë një udhëtimi ju shihni vende të reja dhe mësoni gjëra të reja, kështu që është gjithashtu një dhuratë që i bëjmë kulturës sonë. Nga pushimet ju ktheheni me një pasuri të njohurive dhe përvojës së pasuruar.

6. Miq të rinj për jetën. Për të mos përmendur pra njohje të reja. Ndonjëherë në rrugë bëjmë miqësi të përhershme, madje edhe miq më të mirë se ata që kemi lënë pas. Nëse kjo nuk është një dhuratë e bukur … / bota.al / KultPlus.com