Diellza Gojani sjell ilustrimin e magjishëm të Mbretëreshës Teutë (FOTO)

Ilustratorja Diellza Gojani e njohur tashmë me emrin artistik “Diego”, po vazhdon të sjell punime nga më të ndryshmet, shkruan KultPlus.

Kësaj radhe ajo është kujdesur që të sjell ilustrimin mjaft të bukur të mbretëreshës Teuta të Ilirëve.

Artistja Diellza Gojani synon që përmes këtyre ilustrimeve t’i shtyjë njerëzit që të mësojnë për historinë e popullit shqiptar, të fokusuar te gratë./ KultPlus.com

Ilustratorja Diellza Gojani sjell sportistet më të mira të vendit tonë (FOTO)

Ilustratorja Diellza Gojani e njohur tashmë me emrin artistik “Diego”, po vazhdon të sjell punime nga më të ndryshmet, shkruan KultPlus.

Kësaj radhe ajo është kujdesur që të sjell sportistet më të mira të vendit tonë në disa prej ilustrimeve të saj.

Majlinda Kelmendi, Nora Gjakova, Loriana Kuka dhe Distria Krasniqi vijnë të punuara mrekullisht nga Gojani.

Artistja Diellza Gojani synon që përmes këtyre ilustrimeve t’i shtyjë njerëzit që të mësojnë për historinë e popullit shqiptar, të fokusuar te gratë. / KultPlus.com

Gratë e folklorit shqiptar, ilustrimet që vijnë tek publiku si portrete te Disney

“Baresha”, dhe “Nora e Kelmendit” janë vetëm disa nga ilustrimet e Diellza Gojanit, e cila vjen me emrin artistik, “Diego”.

Ajo tha që përmes këtyre ilustrimeve po i shtynë njerëzit që të mësojnë për historinë e popullit shqiptar, të fokusuar te gratë.

“I pari ilustrim i këtij stili që e kam bërë ka qenë Baresha, që e kam bërë me shumë si arsye për të ushtruar ilustrimin e personazheve, mirëpo është pritur aq mirë nga audienca online, që me nxiti të vazhdoj dhe të ilustroj personazhe të tjera nga folklori dhe literatura jonë”, tregoi ajo.

Diego theksoi se ilustrimet e tilla, sidomos ai i Norës së Kelmendit, i bërë në stil të ngjashëm me Disney, ka shtyrë plot njerëz online që të bëjnë kërkime online dhe të lexojnë për legjendën e saj.

“Mendoj se folklori jonë është shumë i pasur dhe në mënyrë fantastike paraqet aspekte të kulturës sonë përgjatë historisë, kështu që kam vendosur ta ruaj përmes formës së ilustrimit”, tha ajo./AlbFem/ KultPlus.com