Dokumentari i gazetarëve italian: Shqipëria si destinacion turistik (VIDEO)

Ata mbërritën në qytetin e Shkodrës ku ndoqën edhe ndeshjen midis ekipit tonë Kombëtar me Kombëtaren e Italisë. Me një skenar për të realizuar një dokumentar për turizmin shqiptar, ata e nisën nga ky qytet.

Të shoqëruar nga guidator vendas të stafit të Administratës së Zonave të Mbrojtura të Qarkut të Shkodrës, u ngjitën në Kalanë Rozafa, ku nga lartësitë e mureve të saj, soditën dhe filmuan qytetin, rrethinat e tij, Bunën dhe liqenin përballë.

Shkodra është një qytet i një trashëgimie të madhe kulturore dhe historike, një histori që e lidh ngushtë dhe me vendin fqinjë përtej detit.

Më pas, të shoqëruar nga specialistët e AdZM-së së Shkodrës, gazetarët u ngjitën drejt Parkut Kombëtar të Thethit ku filmuan dhe fotografuan pamje nga natyra e bukur e këtij vendi.

Gazetarët italian do të vizitojnë disa pika turistike në mbarë Shqipërinë për të realizuar një dokumentar të plot për turizmin shqiptarë./ KultPlus.com