Hapet ekspozita “Unë jam shqiptar”

Sot në Muzeun Arkeologjik në Prizren, u hap ekspozita me fotografi “Unë jam shqiptar”, që ka për protagonistë shqiptarët nëpër botë që nga koha e Skënderbeut e deri në ditët e sotme.

Ekspozita u hap nga arkeologu Vesel Hoxhaj, i cili tha se kjo ekspozitë është aktivitet i kalendarit të përbashkët kulturor ndërmjet Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Kosovës dhe Ministrisë së Kulturës Shqipërisë, transmeton kp.

Ministrisë së Kulturës, foli Samir Hoxha, i cili tha se kjo ekspozitë që hapet sot në Prizren, është një ndër aktivitetet të cilat janë zhvilluar për nder të 550 vjetorit të vdekjes së heroit Gjergj Kastrioti – Skënderbeu.

“Ekspozita që po hapet sot në Prizren, është një kontribut i çmuar i dy institucioneve të Kulturës dhe Trashëgimisë Kulturore në të dyja anët e kufirit, në lartësimin e figurave të rëndësishme historike por edhe atyre të kulturës, artit, letërsisë, sportit dhe personaliteteve të tjera kombëtare që emigruan shekuj më parë në vende të ndryshme të botës. Por edhe përkundër këtij fakti ata në asnjë moment nuk e harruan vendin e origjinës, kombin dhe vendin e tyre dhe në ç’do rast e potencuan faktin dhe lartësuan identitetin e tyre kombëtar duke thënë se ‘Unë jam shqiptar”, tha Hoxha.

Hoxha po ashtu tha se ky aktivitet duhet të jetë si shembull që secili të japë kontributin e tij për ndriçimin e historisë dhe personazheve që e kanë bërë këtë histori. Ai ka njoftuar që brenda disa ditëve një pjesë e Ministrisë së Kulturës do të bartet në Prizren.

“Brenda pak ditëve në Prizren do të bartet një pjesë e Ministrisë së Kulturës dhe veç qytet universitar, Prizreni po bëhet edhe qytet i institucioneve të republikës së Kosovës” tha Hoxha.

Hoxha tha se MKRS-ja do të vazhdojë të përkrahë aktivitete të tilla./KultPlus.com