“Festivali i Filmit Ndërkombëtar i Kosovës dhe Metohisë”, mbahet për herë të tretë në Graçanicë

Festivali mbahet nën mbështetjen e Ministrisë së Kulturës në Republikën e Serbisë, në partneritet me Qendrën Kulturore në Graçanicë, festival i cili do të prezantojë vetëm filmat serb, shkruan KultPlus.

Është edicioni i tretë sivjet dhe Gracanica është gati për hapjen e këtij edicioni të festivalit, të cilën tashmë e tre vite e kanë emëruar “Festivali i Filmit Ndërkombëtar i Kosovës dhe Metohisë”, shkruan KultPlus.

Sipas medieve serbe, ky festival që organizohet nga Forumi i Evropës, do të nisë më 13 dhe do të mbyllet më 15 dhjetor.

Festivali mbahet nën mbështetjen e Ministrisë së Kulturës në Republikën e Serbisë, në partneritet me Qendrën Kulturore në Gracanicë, festival i cili do të prezantojë vetëm filmat serb.
Bëhet e ditur se në këtë festival do të prezantohet filmi i nominuar për Oscar “Rekvijem za gospodu J”, me regji të Bijana Vuletic, sikurse edhe filmi tjetër i Emir Kusturicës “Na mlecnom putu”, ku luan edhe e famshmja Monica Belluci, komedia “Stado”, pastaj filmat “Igla ispod paraga”, “Biser Bojane”, Books of Knjige”…/KultPlus.com