Artisti Genti Tavanxhiu sjellë në Prishtinë ekspozitën “Ëndrrat e Mes-Dheut”

Artisti i njohur Genti Tavanxhiu do të ketë ekspozitën e tij personale “Ëndrrat e Mes-Dheut” në Prishtinë. Një aktivitet i vlerësuar ndërkombëtar, ku ka qenë i pranishëm edhe në Shqipëri, këto ditë të muajit mars artisti do të jetë me veprat e tij në galerinë “Da Vinci”, në Prishtinë. 

Genti Tavanxhiu lindi në 1973 në Shkodër (Shqipëri). Ai themeloi atelier e tij të skulpturave personale në Itali që nga viti 1993. Ai është Themeluesi i MSE-ARTE (Skulptura Monumentale në Evropë, organizata Art Event) Ai është menaxher i AIESM (Shoqata Ndërkombëtare për Ngjarje Monumentale Skulpture) në Shqipëri dhe agjent në Itali, si dhe një anëtar i ISSA (International Sculpture Symposium Alliance) në Tongling, Kinë, shkruan KultPlus.

Për dy dekadat e fundit ka qenë pjesë e ekspozitave të rëndësishme kombëtare dhe ndërkombëtare, duke u dhënë disa çmime. Tavanxhiu organizoi, koordinoi dhe drejtoi dhjetë Simpoziume Ndërkombëtare të Skulpturës në Korçë (Shqipëri), një në Elbasan (Shqipëri) dhe tre simpoziume, në Spinetoli (Itali), dhe për herë të parë në historinë e Shqipërisë organizoi Simpoziumin e Arkitekturës, etj. projekti është miratuar nga Qeveria Shqiptare, Ministria e Kulturës së Shqipërisë. Në vitin 2018 ai ishte pjesë e ekipit që prezantoi “The Pavilion Albania” në Bienalen Ndërkombëtare të Arkitekturës të Venecias (Itali). Skulpturat e tij monumentale janë të pranishme në shumë vende publike dhe koleksione private në SHBA, Shqipëri, Gjermani, Spanjë, Portugali, Zvicër, Itali, Francë, Rumani, Mali të Zi, Qipro, Turqi, Emiratet e Bashkuara Arabe, Kina, Japonia, Egjipt, Siri, Iran , Izrael, Luksemburg dhe Tajvan. /KultPlus.com