Një veturë “made in Albania”, rivale e Lamborghinit dhe Ferrarit

Shqipëria mund të bëhet shumë shpejt me markë të saj të veturës dhe jo vetëm kaq, pritet të jetë super-veturë.

Qëndrim Thaqi, themelues i Arrera Automobili, është gati për të realizuar projektin e tij madhor: superveturën Illyrian Pure Sport.

Për momentin, bëhet fjalë vetëm për një ide, por nëse do të përfundojë projekti, Illyrian Pure Sport do të jetë vetura e parë me standarde ndërkombëtare që do të prodhohet në Shqipëri.

Nga fotot e postuara, vetura ngjan me Porsche 9RE, por me disa pjesë të frymëzuara nga markat e famshme italiane. Sidomos pjesa e përparme duket si një Lamborghini Gallardo.

Mendohet se kjo veturë do të ketë një shpejtësi maksimale prej 375 km/h dhe do të arrijë nga 0 në 100 km/h për vetëm 2,7 sekonda. Të dhëna të tilla do ta bënin një rivale të fortë të Lamborghini Aventador apo Ferrari 812 Superfast. \ A2news/ KultPlus.com

Francezi nxjerr Ferrarin në ankand pasi e kishte braktisur për 46 vjet shkaku i gjobave

Në një fshat të Montpelier në Francë, pas një porte druri ku pret të gjesh vetëm hekurishte ose një traktor të vjetër, është gjetur një Ferrari i rrallë. Bëhet fjalë për një Ferrari 330 GT 2+2 i vitit 1966, që ishte braktisur nga pronari i saj.

Por, si mundet që të lësh pas dore një makinë të tillë, që për kohën ishte tregues i statusit të lartë shoqëror? Gjithçka nisi më 1974, kur u shtrënguan rregullat për kufirin e shpejtësisë në Francë.

Pronari i saj nisi të merrte shumë gjoba dhe për këtë arsye, vendosi që ta çojë makinën në shtëpinë e tij të dytë dhe të mos kujtohet më për të.

Në fund të viteve ’70, ai ia dha makinën njërit prej djemve të tij, por duke qenë se ky Ferrari kishte nevojë për shumë shërbime dhe djali nuk kishte shumë kohë që të merrej me të, e la makinën po aty ku e kishte lënë edhe i ati.

Edhe pse sot është i mbuluar nga pluhuri dhe i ka dalë ngjyra, ky mjet klasik e ka motorin në gjendje të mirë, kështu që mund të shihet sërish në rrugë.

Pronari i tij e ka nxjerrë në ankand dhe më 17 dhjetor pritet që të shitet 150 ose 200 mijë euro. \ a2news/ KultPlus.com