‘Festa e Bjeshkëve’ në Kukës mbledh banorët e zonës

Festa e Bjeshkëve në Kukës mblodhi gjithë banorët e zonës së bashku dhe me ministrin e Turizmit Blendi Klosi.

Ky i fundit tha tha se Rruga e Kombit për turizmin bregdetar dhe Rruga e Arbërit për atë malor do të bëjnë të mundur që turistët e shumtë që vizitojnë Shqipërinë, të kenë mundësinë e një oferte të vërtetë turistike 12 mujore.

Ka një festë që i bashkon të gjithë banorët e Kukësit. “Festa e Bjeshkëve” mblodhi jo vetëm banorët e Bushtricës së Kukësit por edhe zonave përreth me shpresën se do të kenë një turizëm malor më të zhvilluar përmes burimeve dhe bukurive natyrore të zonës së tyre.

“Unë do të doja që ky të mos ishte një turizëm malli por të kthehej në turizëm të mirë të mirëfilltë. Njerëzit t’i shfrytëzojnë bjeshkët e të kthehet në burim ekonomik për banorët e zonës”, tha një banor.

“Një meritë e madhe për arsye se këtu mund të dalë ndonjë firmë e mund të bëhet turizëm malor, është vend shumë i bukur”, tha një banor tjetër.

Këtij organizimi nuk i mungoi as Ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi, i cili ftoi të gjithë shqiptarët dhe turistët e huaj që të vizitojnë jo vetëm bjeshkët e Bushtricës por edhe Zonën e Dibrës.

Ministri Klosi tha se Rruga e Kombit për turizmin bregdetar dhe Rruga e Arbrit për atë malor do të bëjnë të mundur që turistët e shumtë që vizitojnë Shqipërinë, të kenë mundësinë e një oferte të vërtetë turistike 12 mujore.

“Lidhja me rrugën e kombit e më pas me rrugën e Arbrit do të bëjë të mundur që turistët e shumtë që vizitojnë Shqipërinë të kenë mundësinë e një ofertë të mirë turistike në gjithë zonën dhe qarkun e Kukësit, ku jo vetëm Valbona është një mrekullie natyrës, por edhe këtu ku jemi e gjithë zona”, tha Klosi.

Ndërsa kryetari i Bashkisë Kukës Safet Gjici tha se Bashkia Kukës, ka një projekt që i gjithë vargmali Korab-Koretnik të lidhet me Bjeshkët e Kukësit dhe Dragashit në Prizren.

“Është një investim që jo vetëm që akseson bjeshkët e Kolecianit por shërben për të gjithë 20 mijë banorë që dalin dhe është një arterie shumë e rëndësishme turistike”, tha Safet Gjici, kryetari i Bashkisë Kukës.

Banorët dhe të ftuarit nga Kosova dhe e zona të tjera të vëndit që u përfshinë në festime iu bë e mundur udhëtimi me makinë përmes rrugës së përmirësuar nga Bashkia Kukës.

Në këtë event u hap panairi i prodhimeve blegtorale, gatimet tradicionale të zonës, bimëve medicinale dhe veshjeve popullore të zonës. Me këtë rast u zhvilluan aktivitete sportive dhe artistike. Ndërsa një grup motoçiklistësh të ardhur nga Suhareka, vazhduan udhëtimin për pushtimin e malit të Korabit. /shqiptarja/ KultPlus.com