Festivali i Filmit Turk në Prizren sjellë 11 filma të suksesshëm

Edicioni i parë i Festivalit të Filmit Turk në Prizren nisë me 8 shtator dhe mbyllet më 15 shtator. Në këtë organizim do të shfaqen filmat e suksesshëm të kinemasë turke të viteve fundit, përcjellë KultPlus.

Në kuadër të festivalit gjithsejtë do të shfaqen 11 filma, derisa në cilësi të mysafirëve do të paraqiten edhe aktorët, regjisorët, skenaristët e brezit të vjetër dhe të ri nga Turqia.

Ediz Hun, Çağan Irmak, Yiğit Özşener janë vetëm disa nga emrat e njohur të kinematografisë turke që do të jenë prezent në edicionin e parë të Festivalit të Filmit Turk në Prizren.

Ediz Hun, aktori i famshëm dhe i respektuar i kinemasë turke do të jetë mysafir nderi në këtë festival, me ç’rast do të nderohet me çmimin e suksesit jetësor.

Audienca në Prizren do të ketë mundësinë që të bashkëbisedojë edhe me Çağan Irmak, regjisorin dhe skenaristin turk, serialet dhe fılmat e të cilit janë të njohura për audiencën në Kosovë, siç janë serialet: “Asmalı Konak”, “Çemberimde Gül Oya” dhe filmat: “Unutursam Fısılda”, “Dedemin İnsanları”, “Babam ve Oğlum”, “Mustafa Hakkında Herşey”, etj.

Në festival do të jetë i pranishëm edhe aktori i famshëm turk i serialeve dhe filmave Yiğit Özşener, të cilin audienca kosovare e njeh veçanërisht nga seriali “Ezel”.

Festivali i Filmit Turk organizohet nga Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Turqisë në Prizren me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës dhe Turizmit të Republikës së Turqisë dhe në koordinim me partnerët tjerë, si: DokuFest, DokuKino, Kino Lumbardhi, Turkish Airlines, Ajans Press, 1000 Volt Post Production, etj.

Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Turqisë me këtë organizim kulturor dëshiron që të shpreh mirënjohjen për mikpritjen e shkëlqyeshme të Prizrenit ndaj të tjerëve, por edhe për të vlerësuar kulturën, artin dhe trashëgiminë e tij e sidomos angazhimin qytetar për mbrojtjen e vlerave kulturore. Magjia artistike e këtij “Qyteti të Artit” duhet të admirohet dhe promovohet.

Filmat shfaqen me titra në gjuhën shqipe dhe janë të hapura për publikun pa pagesë.
Ceremonia solemne e hapjes së Festivalit mbahet të premten me 8 shtator 2017 nga ora 19:30 në Kino Lumbardhi. / KultPlus.com