Festivali i kulturës shqiptare në Waterbury vjen në shtator me edicionin e 15-të

Komuniteti Shqiptaro-Amerikan në Waterbury, Connecticut ka njoftuar se edhe këtë vit do të realizoje festivalin e kulturës shqiptare. Ky aktivitet i cili këtë vit feston 15 vjetorin e tij do të mbahet në datat 25 dhe 26 shtator.

Gjatë këtyre viteve kanë qene pjesë e këtij manifestimi kulturor shqiptar më shumë se 5 mijë pjesëmarrës.

Festivali ka qene një model për bashkimin e komunitetit dhe kremtimin e vlerave, kulturës traditave dhe rrënjëve shqiptare nëpërmjet muzikës dhe gatimeve tradicionale.

Organizatoret në një njoftim publik kanë sqaruar se Festivali këtë vit do të organizohet konform masave të për ndalimin e COVID-19, duke i ftuar pjesëmarrësit të respektojnë çdo udhëzim. / KultPlus.com