Nesër fillon edicioni i 12-të i Festivalit Shqiptar në Waterbury

Prej ditësh kanë nisur përgatitjet për edicionin e 12-të të Festivalit Vjetor Shqiptar në Waterbury, CT (Albanian Festival in Waterbury, CT) i cili do të mbahet nesër dhe pasnesër.

Ky aktivitet i përvitshëm do të mbledh bashkë nën ritmet e muzikës tradicionale shqiptare bashkatdhetarë të shumtë. Gjithashtu prej ditësh ka nisur përgatitjet për gatime tradicionale shqiptare, që nuk do të mungojnë gjatë ditëve të festivalit.

Organizatorët kanë njoftuar se në këtë edicion do të ketë edhe një performancë nga grupi i valltarëve ditën e shtunë në orën 17:00.

Gjatë këtyre viteve kanë qene pjesë e këtij manifestimi kulturor shqiptar më shumë se 5 mijë pjesëmarrës.

Siç kanë njoftuar edhe më herë organizatorët, eventi do të organizohet në përputhje me rregullat anti-covid.

Eventi i përvitshëm përfshin aktivitete kulturore, muzikë dhe kuzhinë shqiptare. Përmes këtij aktiviteti, komuniteti shqiptar prezanton kulturën, muzikën, traditat dhe ushqimet e autentike shqiptare në komunitetin amerikan të Greater Waterbury, SHBA. / KultPlus.com

Më 25 shtator rikthehet panairi i kulinarisë shqiptare në Waterbury

Pavarësisht situatës së krijuar nga pandemia Covid-19 komuniteti shqiptaro-amerikan në Waterbury, Connecticut ka njoftuar se edhe këtë vit do të realizoje festivalin e kulturës shqiptare, panairin më të madh të kulinarisë tradicionale shqiptare.

Ky aktivitet i cili këtë vit feston 15 vjetorin e tij do të mbahet në datat 25 dhe 26 shtator dhe ka në fokus promovimin e gatimeve  tradicionale shqiptare.

Gjatë këtyre viteve kanë qene pjesë e këtij manifestimi kulturor shqiptar më shumë se 5 mijë pjesëmarrës.

Siç kanë njoftuar edhe më herë organizatorët, eventi do të organizohet në përputhje me rregullat anti-covid.

Eventi i përvitshëm përfshin aktivitete kulturore, muzikë dhe kuzhinë shqiptare. Përmes këtij aktiviteti, komuniteti shqiptar prezanton kulturën, muzikën, traditat dhe ushqimet e autentike shqiptare në komunitetin amerikan të Greater Waterbury, SHBA./ diasporashqiptare/ KultPlus.com

Festivali i kulturës shqiptare në Waterbury vjen në shtator me edicionin e 15-të

Komuniteti Shqiptaro-Amerikan në Waterbury, Connecticut ka njoftuar se edhe këtë vit do të realizoje festivalin e kulturës shqiptare. Ky aktivitet i cili këtë vit feston 15 vjetorin e tij do të mbahet në datat 25 dhe 26 shtator.

Gjatë këtyre viteve kanë qene pjesë e këtij manifestimi kulturor shqiptar më shumë se 5 mijë pjesëmarrës.

Festivali ka qene një model për bashkimin e komunitetit dhe kremtimin e vlerave, kulturës traditave dhe rrënjëve shqiptare nëpërmjet muzikës dhe gatimeve tradicionale.

Organizatoret në një njoftim publik kanë sqaruar se Festivali këtë vit do të organizohet konform masave të për ndalimin e COVID-19, duke i ftuar pjesëmarrësit të respektojnë çdo udhëzim. / KultPlus.com