Festivali i mobilitetit këtë vikend në Prishtinë, ekskluzivisht për komunitet dhe nevojat e lëvizjes së lirë

Me datë 21,22 maj në vikendin e radhës në kuadër të mobilitetit në unazën e brendshme do fillojë street party. Hapësira rrugore e gjatë 1,2 km në Bulevardin ‘Xhorxh Bush’ përball Katedrales e deri tek fillimi i sheshit ‘Zahir Pajaziti’, do shfrytëzohet ekskluzivisht për komunitet dhe nevojat e lëvizjes së lirë.

Pjesa qendrore e qytetit pranë katedrales ,,Nena Terezë,, – Rruga ,,Xhorxh Bush’’ do të shndërrohet në një hapësirë ku përmes rekreacionit ,muzikës e artit do të demonstrojë prezencën në pjesën kryesore të qytetit dhe mundësinë për shfrytëzim më të madh të hapësirave të përbashkëta.

Festivali, i cili duhet tash çdo vit të mbahet në qytet, është një skenë e së ardhmes e lëvizshmërisë urbane.

Është një rrugë për shërbimet komunale të qytetit që të eksperimentojë me zgjidhje kreative ekomobile për të krijuar qytete më të jetueshme. Gjithashtu u jep banorëve mundësinë të përjetojnë se si udhëtimi përmes opsioneve të transportit të integruar, përfshirës shoqëror dhe të shëndetshëm mund të përmirësojë cilësinë e jetës së tyre.

Aktivitetet që do të mbahen:

Mini Basketboll me fëmije Kosovo Basketball Federation

Tabela te ping pongut Klubi i Pingpongut Priping

Loja techball me instruktoret nga Federata e Techballit Techball

Mini Futboll Grassroots movement FFK Grassroots

Fitness me instruktor @crossfitprishtina

Street soocer ⚽️

Bicycle station me rent🚲

Vozitja rekreative me biçikletë me te gjitha grupet e çiklisteve Marakli t’Biciklave Kosova Bike Supercyclist Bike Prishtina X3M Bike Prishtina

Streetball me dy paisje sportive NGO Sport4all.KS

Grupi i skate bordëve

Te rriturit e femijet me trotinet 🛴

Kids mini klub🚌

Qendra kulturore e femijeve Drita Rudi

Open class Balet Sead Vuniqi

Animator e maskota 🐤

Street party 🎈

Skena e vogël qendore me zërim e paisje teknike me performance nga disa dj vendor.

Inkurajohen organizatat dhe shoqatat rekreacionale, prindërit e fëmijët të dalin në Bulevard të shfrytëzojnë hapësirën për komunitet. / KultPlus.com