Poetë të shquar ndërkombëtar në Festivalin e Poezisë në Rahovec

“Festivali Ndërkombëtar i Poezisë” i cili mbahet në Rahovec, në këtë edicion të tretë do të sjellë poetë të shquar ndërkombëtar të cilët vijnë për herë të parë në Kosovë, përcjellë KultPlus.

Pjesëmarrës në këtë festival janë poetë që vijnë nga shtetet si Cuba, Filipine, SHBA, Greqia, Turqia, Tunizia, Italia, Bulgaria, Gjermania, Maqedonia, Mali i Zi, Britania e madhe, Jordania, Shqipëria etj.

Gjatë këtij festivali i cili zhvillohet përgjatë datave 4, 5 dhe 6 shtator, do të promovohet edhe libri i poetit amerikan William S. Peters, “Kosovë e dashur…ëndrrat e Rahovecit”.

“Vera dhe poezia, janë antike po aq sa edhe dashuria për to, prandaj me këtë nismë të re, do t’ia shtojmë Kosovës vëmendjen kulturore”, thuhet në komunikatë. / KultPlus.com