Parashikimi i pandemisë nga fiset e lashta

Për më shumë se një shekull, grupet indigjene kishin paralajmëruar se shkatërrimi i natyrës mund të shpjerë deri tek sëmundjet e tek shkatërrimi i jetës.

Levi Sucre Romero është anëtar dhe lider i Bribrit, ku ky grup është një prej grupeve më të mëdha indigjene.

Romero kujton lajmin që e dëgjoi gjatë janarit për koronavirusin që po infektonte njerëzit në Kinë, dhe thotë nuk e kishte pritur aq shpejt këtë gjë.

“Sinqerisht nuk besoja se do të arrinte kaq shumë. Thosha se ishte shumë larg nesh”.

Po ashtu ai beson se virusi u krijua nga lakmia e njeriut dhe trajtimit të keq ndaj planetit. /KultPlus.com