Artisti Gani Sunduri, përfaqësues i karikaturës për Kosovën në Union of the World Cartoonists

Karikaturisti dhe strip artisti Gani Sunduri nga përfaqësuesit e Union of the World Cartoonists, është përzgjedhur si përfaqësues i Karikaturës për Kosovën.

Me vlerësimin e këshillit të UWC-së këtë muaj kanë bërë zgjedhjen e anëtarëve dhe përfaqësuesve botërorë të karikaturës. Pas disa sukseseve kombëtare dhe ndërkombëtare si dhe një nga organizatorët e suksesshëm të festivaleve dhe ekspozitave ky post i është ofruar artistit kosovar Gani Sunduri. http://www.worldcartoonists.com/

Në këtë organizatë janë bërë zgjedhjet e kryesisë prej 11 anëtarëve dhe prej 33 përfaqësuesve të shteteve si dhe më se 370 anëtarëve anembanë botës.
Gani Sunduri është edhe ambasador i karikaturës për Kosovën nga shoqata PDH në Poloni dhe nga shoqata e karikaturistëve në Maqedoni, organizator i festivalit ndërkombëtar të stripit dhe karikaturës në Prizren, ku këtë vit do të organizohet edicioni i 15-të.

Është një nga artistët e parë të stipit kosovar ku ka promovuar stipin dhe karikaturën shqiptar në shumë shtete botërore. Është fitues i një çmimi të artë në Qipro dhe një medalje të artë në Bulgari, pjesëmarrës në shumë festivale dhe ekspozita botërorë si dhe fitues i më se 50 mirënjohjeve dhe diplomave si për karikaturë ashtu edhe për strip./ KultPlus.com