Pazari në Prizren, fotografi të vitit 1984 nga Andreas Tessmer

Disa fotografi të Pazarit të Mërkurës në Prizren.

Fotografitë janë të realizuara në vitin 1984, nga Andreas Tessmer.

“Pas luftës ky “institucion” i pazarit, i cili ka qenë “trashëgimi jomateriale” i cili e ka lidhë qytetin me fshatrat dhe ka zhvilluar ekonominë e vogël, prodhimet vendore, është NDALUAR pas luftës si fenomen negativ!!? Një paralele e ngjashme është pazari i gjallë në qytetin Marakesh ne Maroko, i cili është nën mbrojtjen e UNESCOs si “trashëgimi jomateriale”. Un jam për kthimin e tij!” ka shkruar arkitekti Gëzim Paçarizi kur i ka shpërndarë fotografitë në rrjete sociale. / KultPlus.com