Kafja virtuale e saj e cila përjetohet përmes galerisë virtuale

Për Festivalin e Dizajnit në Londër 2021, studio e dizajnit ‘Giles Miller Studio’ dhe marka e kultit të kafesë në Londër ‘Grind’ po bashkëpunojnë në një lloj të ri të hapësirës virtuale.

Bllokimet shumë mujore kishin efektin që të bënin shumicën prej nesh më të varur nga realitetet dixhitale, por edhe më të lodhur prej tyre. Ne mund të jemi mësuar të kemi takime pune në Zoom, por të marrim një kafe? Me siguri, kjo është diçka që ne ende mund të bëjmë përtej një ekrani.

Praktika e dizajnit dhe arkitekturës me bazë në Londër ‘Giles Miller Studio’ lutet të ndryshojë dhe kafja virtuale e saj është një përpjekje për të eksploruar sesi realiteti virtual mund të përdoret për të rikonfiguruar hapësirat përtej galerive të artit ‘VR’ ose hapësirave të shitjes me pakicë.

Vizitorët e hapësirës dixhitale do ta gjejnë veten duke ecur nëpër një mjedis të harlisur si një park dhe në hapësirën e galerisë Giles Miller. Pasi të jeni brenda, mund të shihni ekspozitat e Giles Miller ose të vizitoni kafenenë e krijuar në bashkëpunim me markën e kafesë në Londër.

Studioja thotë se kafja dixhitale e saj nuk ka për qëllim të rikrijojë përvojën tipike të kafenesë, por të ofrojë një dimension të ri duke e bërë vizitën e kafenesë në një format dixhital.

“Si një entitet dixhital, kafeja jonë nuk është hapësira e zakonshme e ngrohtë dhe e mbushur me njerëz për t’u takuar, punuar dhe pushuar”, thotë studio.

“Në vend të kësaj është një hapësirë dixhitale ku vizitorët nga e gjithë bota mund të përjetojnë menjëherë një pasqyrë në punën e prodhimit krijues të Giles Miller Studio, si dhe disa nga produktet e bukura që ofrohen nga marka e kafesë kult Grind.”

Pra, ndërsa ju nuk mund të blini një kafe, ju mund të shihni makinën e podit të Grind, e krijuar për të marrë më të mirën nga bishtajat e saj të kompostueshme Nespresso dhe të frymëzuar nga makinat ekspres italiane që përdoren çdo ditë në kafenetë e saj në Londër, dhe ju mund të merrni pjesë në një konkurs për të fituar një makinë tuajin (jo-virtuale).

Nga perspektiva e Grind, projekti është një mënyrë për t’u përshtatur me kohën.

“Kur u detyruam të mbyllim dyert për shkak të pandemisë, ne u përballëm me sfidën për të sjellë në jetë ‘Grind’ në një mënyrë krejt të re për ne, dhe kaluam kohën tonë në mbyllje duke ndihmuar njerëzit të bëjnë kafe më të mirë dhe më të qëndrueshme në shtëpi ”, thotë marka.

Kjo u jep vizitorëve mundësinë të shohin sesi një studio projektimi e fiksuar pas materialit dhe një markë shumë e vërtetë kafeje kanë zgjedhur të eksperimentojnë në botën e re dixhitale. / KultPlus.com