13 vite nga vendimi i GjND, Presientja Osmani u bën thirrje vendeve mosnjohëse ta njohin pavarësinë e Kosovës

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka thënë se 13 vjet më parë Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë ka konfirmuar pavarësinë e Kosovës, nga ku  edhe u ka bërë thirrje për vendeve që akoma nuk e kanë bërë një gjë të tillë, shkruan KultPlus.

“13 vjet më parë Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë konfirmoi se pavarësia e Kosovës nuk ka shkelur ligjin ndërkombëtar”.

“13 vjet më vonë, kjo pikëreferimi mbetet një thirrje për vendet që nuk e kanë bërë ende një gjë të tillë, të bashkohen me demokracitë në mbarë botën dhe të njohin realitetin e pakthyeshëm të Republikës sonë sovrane”, ka shkruar Presidentja Osmani në rrjetin social Twitter.