Ministria e Arsimit ka një kërkesë lidhur me mësimdhënëset shtatzëna

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, ka kërkuar nga Drejtoritë Komunale të Arsimit numrin e saktë të punësuarave shtatzëna në institucionet edukativo-arsimore, shkruan KultPlus.

Kjo është bërë e ditur përmes një njoftimi në Facebook nga Ministria e Arsimit, ku ndër të tjera thuhet se kjo po bëhet me qëllim të mbrojtjes së shëndetit të grave dhe fëmijëve.

“Me qëllim të mbrojtjes së shëndetit të grave dhe fëmijëve, konform vendimit të Qeverisë së Kosovës për lirimin e grave shtatzëna nga puna, Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI), ka kërkuar nga Drejtoritë Komunale të Arsimit numrin e saktë të të punësuarave shtatzëna në institucionet edukativo-arsimore”, thuhet në njoftim.

 Tutje është bërë e ditur se në bashkëpunim edhe me Fakultetin e Edukimit, komunat dhe shkollat, MAShTI do të sigurohet që nxënësit të mos të humbin orët mësimore, njëkohësisht grave shtatzëna t’u realizohet e drejta e tyre. / KultPlus.com