“Je më e bukura në këtë botë, për ty sonte e çoj këtë gotë” (VIDEO)

Grupi “TNT” është njëri nga grupet e para të muzikës rok në Kosovë, i formuar në Mitrovicë më 1974. Ata sollën një frymë të re në muzikën shqipe, me tekstet të gërshetuara me zërin unik të vokalistit Ferki Shala.

“TNT” si grup u identifikua me muzikën e zhanrit pop-rok, duke kombinuar nganjëherë edhe muzikën popullore.

Në repertuarin e tyre, “TNT” numëron një numër të madh këngësh të cilat kanë mbetur të popullarizuara sot e kësaj dite, dhe të kënduara edhe nga artistët e tjerë shqiptarë.

Formacioni i parë i grupit kishte në përbërje Ferki Shalën si vokalist, Murat Shabanin baterist, Urim Koshin saksafonist, dhe Nexhat Maculën kitarist.

Disa nga këngët më të famshme të tyre janë: “E mallkoj”, “Moj bjondinë”, “200 ditë”, “Këto ura”, e të tjera.

KultPlus, jua sjell këngën “200 ditë” të këtij grupi, që është ndër më të famshmet, e cila u këndua e rikëndua nga shumë artistë tjerë. / KultPlus.com

“Le të qeshin sytë e tu, ajo fytyrë që shumë e du, qeshu moj me t’voglën gojë, me ty jeta le t’më shkojë” (VIDEO)

Grupi “TNT” është njëri nga grupet e para të muzikës rok në Kosovë, i formuar në Mitrovicë më 1974. Ata sollën një frymë të re në muzikën shqipe, me tekstet të gërshetuara me zërin unik të vokalistit Ferki Shala.

“TNT” si grup u identifikua me muzikën e zhanrit pop-rok, duke kombinuar nganjëherë edhe muzikën popullore.

Në repertuarin e tyre, “TNT” numëron një numër të madh këngësh të cilat kanë mbetur të popullarizuara sot e kësaj dite, dhe të kënduara edhe nga artistët e tjerë shqiptarë.

Formacioni i parë i grupit kishte në përbërje Ferki Shalën si vokalist, Murat Shabanin bateristë, Urim Koshin saksafonist, dhe Nexhat Maculën kitarist.

Disa nga këngët më të famshme të tyre janë: “E mallkoj”, “Moj bjondinë”, “200 ditë”, “Këto ura”, e të tjera…

KultPlus, jua risjell këngën “Le të qeshin sytë e tu” të këtij grupi, që është ndër më të famshmet, e cila u këndua e rikëndua nga shumë artistë tjerë. / KultPlus.com

‘Edhe baltën që ma ke, fort ta dua o atdhe’

Grupi “TNT” i formuar në Mitrovicë në vitin 1974 është njëri nga grupet e para të muzikës rok në Kosovë.

Ata sollën një frymë të re në muzikën shqipe, me tekstet të gërshetuara me zërin unik të vokalistit Ferki Shala, shkruan KultPlus.

“TNT” si grup u identifikua me muzikën e zhanrit pop-rok, duke kombinuar nganjëherë edhe muzikën popullore.

Në repertuarin e tyre, “TNT” numëron një numër të madh këngësh të cilat kanë mbetur të popullarizuara sot e kësaj dite, dhe të kënduara edhe nga artistët e tjerë shqiptarë.

Formacioni i parë i grupit kishte në përbërje Ferki Shalën si vokalist, Murat Shabanin bateristë, Urim Koshin saksafonist, dhe Nexhat Maculën sintisajzerist.

Disa nga këngët më të famshme të tyre janë: “E mallkoj”, “Moj bjondinë”, “200 ditë”, ”Le të qeshin sytë e tu “Këto ura”, e të tjera…

KultPlus, jua sjell këngën “Këto ura” të këtij grupi, që është ndër më të famshmet, e cila u këndua e rikëndua nga shumë artistë tjerë.

Bashkangjitur gjeni videon dhe tekstin e këngës. /KultPlus.com

Këto ura

I ëmbli o atdhe, o atdhe
Në zemër ty të kem, veç ty të kem
Se pa ty s’jeton njeri
oo në kafaz nuk ka liri
Se pa ty s’jeton njeri
o në kafaz nuk ka liri

Këto rrugë e këto ura
Këta fëmijë e këta burra o atdhe
Edhe baltën që ma ke
Fort ta dua o atdhe

Valvitu o flamur, o flamur
Në zemër ty të kem, veq ty të kem
Se pa ty s’jeton njeri
o në kafaz nuk ka liri
Se pa ty s’jeton njeri
o në kafaz nuk ka liri

Kur shoh shqipen si valon
Zemra ime veç kendon, o veç këndon
Rritu i lumtur në liri o atdhe ti dashuri

Këto rrugë e këto ura
Këta fëmijë e këta burra o atdhe
Edhe baltën që ma ke
Fort ta dua o atdhe.