Himni i Kosovës, 16 vite nga miratimi i tij

Himni i Kosovës, i quajtur “Evropa”, është kompozuar nga kompozitori Mendi Mengjiqi më 11 qershor të vitit 2008.

Edhe pse kur është kompozuar ka qenë me tekst, por kjo u pamundësua pasi që pakoja e Ahtisarit nuk lejonte një gjë të tillë.

Himni i Kosovës

O mëmëdhe i dashur, vend i trimnisë
Çerdhe e dashurisë
N`ty shqipet fluturojnë dhe yjet ndriçojnë
Vend i të parëve tonë
Ti qofsh bekue për jetë e mot
O nënë e jonë
Ne të dalim zot
O mëmëdhe i dashur, vend i trimnisë
Çerdhe e dashurisë

Himni i Kosovës intonohet me tekst në Bosnje

Xhudistja Laura Fazliu ka fituar medaljen e artë në Kampionatin Europian të Xhudos për Juniorë që po mbahet në Sarajevë të Bosnje dhe Hercegovinës.

Pas ceremonisë së ndarjes së medaljeve për fitueset në kategorinë 63 kilogramë, është intonuar edhe himni i Kosovës.

Ndryshe nga herët e tjera, himni është intonuar me tekst.

Më poshtë gjeni videon e ceremonisë së ndarjes së medaljeve dhe intonimin e himnit të Kosovës me tekst, të publikuar nga trajneri i xhudos, Driton Kuka

https://www.facebook.com/driton.kuka/videos/10217142150123788/

Himni i Kosovës, propozimi me titullin “Europa” i cili u miratua në një seancë të veçantë të Kuvendit me 72 vota për, 15 kundër dhe 5 abstenime, është kompozuar nga kompozitori Mendi Mengjiqi më 11 qershor të vitit 2008.

Përveç melodisë Himni i Kosovës, kishte edhe tekst por një gjë e tillë nuk u lejua.

Teksti i Himnit:

O mëmëdhe i dashur, vend i trimërisë

Çerdhe e dashurisë

N’ty shqipet fluturojnë

Dhe yjet ndriçojnë

Vendi i të parëve tonë

Ti qofsh bekue për jetë e mot

O nënë e jonë

Ne të dalim zot

O mëmëdhe i dashur, vend i trimërisë

Çerdhe e dashurisë.

./Kallxo.com/KultPlus.com

Himni i Kosovës

Himni i Kosovës, i quajtur “Evropa”, është kompozuar nga kompozitori Mendi Mengjiqi më 11 qershor të vitit 2008.

Edhe pse kur është kompozuar ka qenë me tekst, por kjo u pamundësua pasi që pakoja e Ahtisarit nuk lejonte një gjë të tillë.

Himni i Kosovës

O mëmëdhe i dashur, vend i trimnisë

Çerdhe e dashurisë

N`ty shqipet fluturojnë dhe yjet ndriçojnë

Vend i të parëve tonë

Ti qofsh bekue për jetë e mot

O nënë e jonë

Ne të dalim zot

O mëmëdhe i dashur, vend i trimnisë

Çerdhe e dashurisë