“Kush gjen një mik, gjen një thesar, por kush gjen një thesar, s’do t’ia dijë për mikun”

Ivan Della Mea ishte një romancier, gazetar, këngëtar dhe aktivist politik italian, përcjellë KultPlus.

Lindur në Lucca, familja e tij u transferua në Milano kur ishte fëmijë. Ai punoi në një fabrikë, por përfundimisht filloi të punojë në një gazetë të vogël, Stasera.

Në 1956 ai u bashkua me Partinë Komuniste Italiane (PCI). Ai e filloi karrierën e tij si këngëtar dhe kantautor në dialektin Milanese në të njëjtin vit.

Si shkrimtar ai filloi të botojë disa vepra në vitet 1980/1990, përfshirë tre romane.

KultPlus ju sjell disa thënie nga Ivan Della Mea:

“Kush gjen një mik, gjen një thesar: Por, kush gjen një thesar, s’do t’ia dijë për mikun.”

“Rritet çmimi i benzinës, i naftës dhe i cigareve: të marrësh kancerin po bëhet çështje.”

“Kam filluar të dyshoj tek komunizmi që kur kam vënë re se japonezët nuk e fotografonin.” / KultPlus.com