Aforizma nga John Churton Collins

John Churton Collins (1848 – 1908) ishte kritik letrar, eseist dhe gazetar anglez.

Gjeni më poshtë disa nga aforizmat e tij më të spikatura:

Sekretin e suksesit në jetë e dinë vetëm ata që nuk kanë pasur sukses.

Miqtë të njohin ty, kur ty të shkon mbarë. Kur ty të shkon ters, ti i njeh ata.

Mos i beso kurrë atij që flet mirë për të gjithë.

Çfarë na tërheq në një femër rrallëherë na lidh me të.

Gjysma e gabimeve tona në jetë vijnë nga ndjenja aty ku duhet të mendojmë dhe mendimi aty ku duhet të ndiejmë.

Shpesh ka më pak rrezik në gjërat që kemi frikë sesa në gjërat që dëshirojmë.

Nëse do të dinim sekretet e njëri -tjetrit, çfarë ngushëllimesh duhet të gjejmë.

Mos i besoni gjithmonë një vartësi që kurrë nuk gjen faj tek eprori i tij. / KultPlus.com