“Sa shumë m’ka marr malli për një kangë të vjetër” (VIDEO)

KultPlus, sot po e sjellë “Kanga e ashikëve” nga Jericho interpretuar nga vokalisti Petrit Çarkaxhiu.

Kjo këngë e publikuar në maj të vitit 2016-të, është një ndër këngët më të veçanta që ka grupi Jericho, i formuar në vitin 1997.

Muzika dhe teksti nga Petrit Çarkaxhiu, aranzhmani JERICHO, vokal & ritem Kitare Petrit Çarkaxhiu, kitara e pare Leonard Canhasi, bas kitare Suad Jamini, bateri Visar Rexha, kavall Shaqir Hoti, cifteli & sharki Afrim Sadiku dhe lodër Shaqe Hoxhaj.

Kjo këngën vjen e shoqëruar nga një videoklip mjaft interesant me dy aktorët shqiptar Sylejman Lokaj dhe Fisnik Zeqiri.

Sa shume m’ka marr malli
Për ni kange te vjeter
Ni kavallit zonin t’ja nigjoje
E t’i knoj dashnise si ashik i vjeter
Fjal’t e hakit t’i kujtoje
Neper hallka t’nalta burrat tuj kendue
Emrin tond shume tu e permen
N’kete dynja garip jon ashikat e tu
Afer vetit bonju ven
Ftyrat sikur hana naten kur rrezon
Nuri zbardhi zemren, neve drite na bon
Fal i kofsha kti rahmeti, oj fare e dashnise
Bone Zot zemren teme venin e lumnise
Dul sabahi e na agoi shkrete
Shkun ashikat zemrat na lan vet
Hajde sonte t’rrijme bashke more vlla
Për hater t’ashkit sofren ta shtrojme na
Me muhabet naten ta bojme sabah
Se prej dynjas kush don me ik
Me emer t’hakit bohet ashik