Shfaqja ‘Katër Epoletat’ rrëmben tri çmime në Maqedoninë e Veriut

Dje është përmbyllur Festivali Ndërkombëtar i Teatrit në Maqedoninë e Veriut, ‘Aktori i Evropës”.

Për gjashtë ditë sa është mbajtur festivali janë dhen një varg shfaqjesh, në mesin e tyre ka qenë shfaqja e regjisorit Haqif Mulliqi, ‘Katër Epoletat”. Shfaqja ishte realizuar për teatrin e Qytetit ‘Muharrem Qena’ në Mitrovicë, në dhjetor të vitit të kaluar.

Tre çmimet që rrëmbeu kjo shfaqje, ishin në fakt tri çmimet kryesore.

Ismet Azemi u shpërblye me çmimin kryesor të festivalit ‘Aktori i Evropës 2022’, Basri Lushtaku fitoi çmimin për aktrim ‘Dionisi i Prespës 2022’ dhe çmimin për regjisorin më të mirë e fitoi Haqif Mulliqi.

Aktorët e shfaqjes ishin: Ismet Azemi, Basri Lushtaku dhe Adem Zhitopotoku.

Në fund të ceremonisë të ndarjes së çmimeve, regjisori Mulliqi falënderoi drejtoreshën Valdete Idrizin për mbështetjen e shfaqjes dhe Sabit Sheremetin (ud. drejtori i Teatrit) për përkushtimin e tij./Express/ KultPlus.com