‘Sot një këngë do të këndoj, veç për ty o gjyshja ime’ (VIDEO)

Vaçe Zela është emër i çmuar në muzikën shqiptare. Kënga për Gjyshen’, është mjaft e pëlqyer për publikun, pasi gjyshet zakonisht japin shumë dashuri dhe janë ndër personat të cilat luajnë rol kyç në krijimin e personalitetit të fëmijës.

Kënga ‘Gjyshes’, është një kërkimfalje për të gjitha gabimet, lodhjet dhe mundimet, e mundshme që mund t’i ketë bërë një fëmijë gjyshes së tij, si dhe falënderim për gjithë dashurinë e pakushtëzuar.

KultPlus jus jell këngën dhe tekstin ‘Gjyshes’ nga Vaqe Zela:

Sot një këngë do këndoj,
Veç për ty, o gjyshja ime.
E di mirë dhe s’e harroj
të shkaktova shumë trazime

Këngen time ta kushtoj
e të falur të kerkoj

për shumë faje e gabime,
net pa gjumë e mundime.

Ti u zbardhe, gjyshja ime.
E çdo vit një rrudhë shton
sa kokëçarje shqetësime
sjellja ime të shkakton.

Por ti je gjithnjë e mirë
edhe fajin shpejt ma fal
T’jem e urtë unë kam dëshirë,
por se vrullin dot s’e ndal.

Kur fëmijë kam qenë një herë
e pranë zjarrit me ty rrinja.
Më tregoje ti atëherë
shumë gjëra që unë s’i dija.

Unë dëgjoja gjithë çudi,
plot kureshtje, kënaqësi.
Dhe sa shumë nga ti mësoja.
Me sa vrull të përqafoja.

Shkuan vitet e tani
s’jam e vogël si atëherë.
Por o gjyshe unë përsëri
ta prish qejfin nganjëherë.

Por se prapë edhe sot
për çdo gjë ti më del zot.
E shikimi yt i dlirë
më jep forcë të jem e mirë./ KultPlus.com

“Sot një këngë do këndoj, veç për ty , o gjyshja ime”

Kënga “Gjyshes” nga Vaçe Zela.

Sot një këngë do këndoj,
Veç për ty , o gjyshja ime.
E di mirë dhe s’e harroj
të shkaktova shumë trazime

Këngën time ta kushtoj
e të falur të dërgoj
për shumë faje e gabime ,
net pa gjumë edhe mundime.

Ti u zbardhe, gjyshja ime.
E çdo vit një rrudhë shton
sa kokëçarje shqetësime
sjellja ime të shkakton.

Por ti je gjithnjë e mirë
edhe fajin shpejt ma fal
T’ jem e urtë unë kam dëshirë,
por se vrullin dot s’e ndal.

Kur fëmijë kam qenë një herë
e pranë zjarrit me ty rrija.
Më tregoje ti atëherë
shumë gjëra që unë s’i dija.

Unë dëgjoja gjithë çudi ,
plot kureshtje, kënaqësi.
Dhe sa shumë nga ti mësoja.
Me sa vrull të përqafoja.

Shkuan vitet e tani
s’jam e vogël si atëherë.
Por gjyshe unë përsëri
ta prish qejfin nganjëherë.

Por se prapë edhe sot
për çdo gjë ti më del zot.
E shikimi yt i dlirë
më jep forcë të jem e mirë./ KultPlus.com