60 vjet nga publikimi i hitit të Elvis Presley

Sot shënon 59 vjetori i publikimit të  këngës “Young World” nga Elvis Presley, shkruan KultPlus.

Kënga ishte publikuar për herë të parë në vitin 1960 nga revista e Gjermanisë Lindore.

Mediumi për muzikë “Music History” ka treguar detajet se si është realizuar kënga dhe në cfarë kushte është publikuar.

Kënga ishte publikuar fillimisht si tekst pastaj është pblikuar tamam këngë.

E gjithë kënga flet për krijimin e një bote të re, pas githa trazirave nga dy Luftëra Botërore dhe miliona njerëzve të vrarë.

Kënga momentalisht gjendet vetem në versione dhe si kover nga këngëtarë të tjerë./KultPlus.com