Artistet arbëreshe risjellin këngët e vjetra shqiptare (VIDEO)

Projekti i dy vajzave arbëreshe është promovuar në Institutin Kroat të Muzikës në Zagreb (HGZ). Dina Buçiq dhe Melita Ivković janë dy vajzat arbëreshe që kanë realizuar këtë projekt etnomuzikor në kanalin “Youtube”.

Melita si kompozitore e instrumentiste, ndërsa Dina si interpretuese, sjellin dhjetë këngë, të cilat ringjallin motivet muzikore thuajse të harruara të komunitetin shqiptar të Zarës.

Udhëhequr nga maestro Edin Karamazovin, Dina dhe Melita, si profesioniste në fushën e muzikës, kanë interpretuar në skenë këngët shqiptare, në të cilat kanë arritur të ruajnë të vjetrën dhe në të njëjtën kohë, të krijojnë në mënyrë unike diçka të re.

Këtë album e kanë titulluar me emrin arbëresh “Bërbili” ”(në kroatisht “Slavuj”) dhe një nxitje të madhe për realizimin e këtij albumi ka dhënë edhe profesoresha Maximiljana Barančić, e cila është njëherësh edhe anëtare e Këshillit Koordinues të Qendrës së Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët. / KultPlus.com