Vasfije Krasniqi Goodman nderohet me çmimin Kim Bok-Dong Peace Prize

Në ditën ndërkombëtare të eliminimit të dhunës seksuale, zonja Vasfije Krasniqi Goodman është nderuar me çmimin prestigjos Kim Bok-Dong Peace Prize, shkruan KultPlus.

Çmimi Kim Bok-Dong Peace Prize, ndahet cdo vit dhe u jepet aktivistëve që luftojnë për të drejta të njeriut dhe të drejta të viktimave të luftës dhe viktimave seksuale.

Në fjalën e saj të pranimit zonja Vasfije ka shprehur falënderimet e saj për çmimin e marrë.

“Ky moment është më i madh se unë. Ky moment është për të gjitha të të mbijetuarit e dhunës seksuale në luftën e Kosovës si dhe të mbijetuarit në të gjithë botën. Ky cmim do të më motivojë dhe të më shtyjë tën punojë edhe më shumënë luftën kundër dhunës seksuale, t’i thyej stigmat dhe të kërkoj drejtësi me sa zë që të kem” ka thënë zonja Vasfije Krasniqi Goodman./KultPlus/