Kujtohet Tefta Tashko Koço

Në datën e lindjes së Tefta Tashko Koços e në këtë 70 vjetor të ndarjes nga jeta, i biri Eno Koço ka zgjedhur ta përkujtoj me dy albume që rrëfejnë jetën e sopranos shqiptare.

Libri me dorëshkrime këngësh të mbledhura nga viti 1936 dhe përmbledhja e albumit fotografik të këngëtares lirike, u prezantuan për publikun në Akademinë e Shkencave.

E veçanta në këto botime ishte edhe letërkëmbimi i Tefta Tashko Koços me artistë të njohur, si dhe dokumentet e shtypit të asaj kohe kur sopranoja kërkohej në skenat evropiane, shkruan VizionPlus. Tefta Tashko u lind më 2 nëntor 1910 ndërsa vdiq më 22 dhjetor 1947./ KultPlus.com