Kadri Veseli veçon performancën e Sislej Xhafës në Kuvend nga “performancat e subjekteve politike”

Në Kuvendin e Republikës së Kosovës u mbajt performancë artistike e artistit të njohur, Sislej Xhafa, në kuadër të ekspozitës së parë historike të tij në Kosovë, i ftuar nga Galeria Kombëtare e Kosovës.

Vepra “Again and Again” është krijuar në vitin 2000, me qëllim të theksimit të kompleksitetit, unitetit dhe diversitetit të shoqërisë bashkëkohore.

Kjo vepër për herë të parë u performua në Antwerp të Belgjikës në vitin 2000, ndërsa për herë të fundit u performua në muzeun MAXXI në Romë, me rastin e ekspozitës individuale ”Benvenuto“ të Sislej Xhafes atje.

Këtë performancë, Kryetari i Kuvendit të Kosovës e veçoi nga ‘performancat e subjekteve politike’.

“Është e vërtetë që shpesh në Kuvend kemi pasur performansa nga subjektet politike. Por, një e veçantë ndodhi sot në sallën e seancave. Artisti Sislej Xhafa solli një atmosferë të jashtëzakonshme me veprën e tij. Kuvendi, para së gjithash, është i të gjithë qytetarëve. Edhe i artistëve”, shkroi Veseli. / KultPlus.com