Botuesi i Harry Potter, Covidi ‘magji’ me shitjen e librave

Botuesi i Harry Potter, Bloomsbury, ka raportuar gjysmën e parë të vitit më fitimprurëse në më shumë se një dekadë, pasi izolimet e pranverës çuan në një bum shitjeje librash.

Kompania dërgoi stafin në shtëpi ndërsa kriza e koronavirusit detyroi industrinë e botimit të mbyllej, por ka parë një ndryshim domethënës fati ndërsa pandemia vazhdoi.

“Është një surprizë e vërtetë sepse ne kishim një parashikim shumë të zymtë në fillim të pandemisë, si edhe kushdo tjetër, në mars, kur 100 për qind e klientëve tanë u mbyllën në të gjithë botën”, thonë drejtuesit e shtëpisë botuese.

Por më pas, vijojnë ata, ne zbuluam se fillimisht njerëzit u ngujuan pas televizionit dhe më pas u raportua një rritje e leximit. Njerëzit vetë zbuluan se mund të hiqnin mendjen nga pandemia duke u zhytur në libra dhe shitjet u rritën shumë.

Fitimet u rritën me 60 për qind në gjashtë muajt që përfunduan në gusht, fitimi më i lartë ky që nga 2008. Dhe vetëm shitja e librave të Harry Potterit, sipas botuesit, është rritur me 8 për qind nga mesi i korrikut deri në fund të shtatorit. Në total, shitja e librave online dhe të ardhurat nga leximi online, kanë siguruar shumë fitime në këtë periudhë. / rtk / KultPlus.com

Biblioteka “Hivzi Sulejmani” rikthehet me sallat e leximit

Biblioteka “Hivzi Sulejmani” do t’i hap sallat e leximit nga data 9 tetor pjesërisht për lexuesit, duke respektuar masat anti-covid, shkruan KultPlus.

Pas dy muaj duke ofruar vetëm huazimin e librave për lexuesit e saj, biblioteka “Hivzi Sulejmani” po rifillon punën me 40% të kapaciteteve të saj.

Nën respektimin e masave kundër përhapjes së virusit, biblioteka në dy javët e para do të punoj pesë ditë të javës, nga ora 8:15-16:00.

Ndërkaq, nëse gjithçka shkon mirë, ky orar do të zgjatet, duke punuar si më parë me orar të plotë 8:00-19:00 dhe të shtunave në intervalin kohor 8:00-13:00.

Në anën tjetër bartja e maskës, respektimi i distancës 1.5m, dezinfektimi i duarve, matja e temperaturës para hyrjes në objekt, ndalimi i mbledhjes në grupe (2 persona e më shumë), ndalimi i shëtitjeve të panevojshme, marrja e numrit të tavolinës, rikthimi i saj dhe kryerja e shërbimeve vetëm nga librari janë obligative./KultPlus.com